Et palass verdig en tyrann

Historien om akvariet utvikler seg stadig. Siden sist jeg skrev har selvsagt Barack Obama dødd. Det samme har hans to fruer Michelle og Kleopatra. Nye beboere har flyttet inn i akvariet og ting hadde roet seg ned betraktelig. Det hadde i det hele tatt vært så fredelig og rolig i akvariet, at det selvsagt ikke kunne vare. Det var bare et spørsmål om tid.

Den som skulle rokke ved roen i akvariet var en praktfull kampfisk med flott schwungende blå hale. Glemt var jentungens “Mollyrevolusjon” og tanken om at mollyer skulle være eneste fisketype. Den nye kjekke helten fikk navnet “Himmelblå” – et navn som kler ham aldeles utmerket. Men hvem skulle trodd at en så nydelig fisk kunne lage så mye bråk? Han virker grinete, faktisk. Hver morgen når vi slår på lyset i akvariet tar han vekkerunden. Ligger det en fisk på bunnen og slapper av er han der med en gang og napper og småbiter til stakkaren stikker av. De mest morgentrøtte – sverddragerne er de som får hardest medfart. Han er etter dem støtt. Snart oppdaget vi at den flotteste sverdragerhannen hadde et bitemerke på siden av hodet. Og kort tid etter lå han på bunnen. Den andre sverddragerhannen (en som faktisk var kjøpt som hun, men som må ha vært trans) døde også noen dager etter. Igjen er ei enslig sverddragerdame som er meget engstelig.

Da favorittfisken “Glitter” – en av de mollyene vi hadde hatt aller lengst – lå død på bunnen var det nok! “Himmelblå” som drev og mishandlet liket må vekk! Det er han som er tyrannen. Helst burde han jo dø av seg selv, men han virker sprek og livlig så han kommer nok sikkert til å stresse flere fisk til døde før han stryker med. Og yngelkaret er opptatt med yngel. Et syltetøyglass? Nei, tror ikke det er noen god løsning.

Så vi tok en ny tur i dyrebutikken og kjøpte et nytt akvarium. 20 liter denne gangen. Nå skal “Himmeblå” få enebolig. Alt er klart for innflytting i dag. Han får med seg gammelt vann fra den gamle boligen, men ellers er den nye boligen innredet med et par smakfulle planter og en liten grå frosk. Bakgrunnen bør han heller ikke klage på. Det er et nydelig juralandskap med vandrende dinosaurer og en tyrannosaurus som stikker hodet inn fra siden for å si hallo. Et ypperlig palass for en tyrann med andre ord.         

                                                                                                                                                            

This entry was posted in Fryd blogger. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>