Morgenstund har gull i munn

Det er harde tider. I den frydefulle familie kan det ofte gå raskt i svingene. Den frydefulle familie som består av mor og far og søster og bror er ganske A4 egentlig. Man har hus og bil og katt og fulltarbeidende foreldre. Den frydefulle familie består dessuten kun av B-mennesker. Men å være et B-menneske er ingen unnskyldning for ikke å leve som et A-menneske. For det er det man må om man skal leve opp til forventningene fra samfunnet rundt oss.

Den frydefulle morgen starter kl. 06.20. Da ringer vekkerklokka aggressivt på ektefellens side. Vekkerklokka er også signalet til husets katt som gjerne vil hjelpe til med vekkingen. Så han bidrar med mjauing og tråkking på husets voksne. Trass i alt dette velter nok ikke husets frue ut av dynen før 06.40. Og får derved 20 minutter i ro og mak før resten av familien må vekkes. Da har far i huset allerede ligget og slått til vekkerklokken i 40 minutter så han står også opp. Verre er det med de to håpefulle som også trenger tid til å våkne. Og den masete katten har da stukket ut og bidrar på ingen måte i vekkeprosessen.

Vekkingen starter ofte mykt og kosete med kløing på ryggen og snill stemme. Men etter hvert som klokka går blir stemmen mindre og mindre snill. Husets far er først ut av badet, siden mor MÅ vaske håret hver morgen og dette deretter må tørkes. Husets far ikke har særlig mye hår tørke. Så han står nede på kjøkkenet og hoier oppover i etasjen og etterlyser bestilling på frokost og skolemat. Når husets mor er ferdig på badet så er det bare 15 minutter til avgang. Det pakkes sekker og gis beskjeder i full fart. Beskjeder som gis dagen før er allerede glemt, beskjeder er nemlig ferskvare i huset vårt, med to distré unger. En god morgen er en morgen hvor alle er på lag, holder tidsplanen sin og gjør sin del av oppgavene. En dårlig morgen er en morgen hvor en eller flere går i vranglås, tidsplanen sprekker på grunn av uforutsette hendelser, og ting ikke blir gjort.

Det aller verste som kan skje er at man på morgenen oppdager at skoleplanen inneholder melding om noe som skal tas med. Her snakker vi i verste fall skidag eller akedag med pølser, pølsepinne, sitteunderlag og vedkubbe. Alternativt ferdig blåste egg (ref bloggposten “Å suge et egg”), syltetøyglass, oppskjært frukt på fat eller annen moro. Det er definitivt en uforutsett hendelse, og kan velte hele morgenen.

For kl. 07.55 løper nemlig foreldrene ut av døra med de siste instruksene. Og barna puster lettet ut over at de har noen deilige minutter hjemme alene før de selv må av gårde. Da piler man til TV eller datamaskin for å snike seg til en ulovlig surfestund. Og der blir de sittende helt til far ringer fra bilen og sier at nå må dere se å komme dere av gårde. Da står far i kø på E18, mens mor forhåpentligvis sitter på toget på vei innover på de køfrie togskinnene.

Ikke rart vi elsker helger her i huset. Den eneste som har problem med å sove lenge er tidligere omtalte katt som fortsatt er innstilt på 06.20, og som i hvert fall vinterstid ikke er ute om natten. Helgene er nesten hellige. Da koser vi oss hemningsløst, sover til vi våkner helt av oss selv, tusler rundt i pysj, spiser langsom frokost og unngår alt som smaker av tidspress. Hadde vi ikke hatt det forbannede morgenjaget så ville vi sikkert ikke satt så stor pris på helgene.

This entry was posted in Fryd blogger. Bookmark the permalink.

One Response to Morgenstund har gull i munn

  1. Herlig! Dette kjenner jeg meg veldig igjen i!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>